• Bài trích
  • Nhan đề: Tìm hiểu ngữ nghĩa của nhóm từ tri giác bằng khứu giác thuộc phạm trù ẩm thực trong tiếng Việt từ góc độ ngôn ngữ học tri nhận /

Tác giả CN Nguyễn, Thị Thùy.
Nhan đề dịch Semantics contents of perception words and phrases in Vietnamese cuisines from the cognitive linguistic perspective.
Nhan đề Tìm hiểu ngữ nghĩa của nhóm từ tri giác bằng khứu giác thuộc phạm trù ẩm thực trong tiếng Việt từ góc độ ngôn ngữ học tri nhận / Nguyễn Thị Thùy.
Thông tin xuất bản 2015
Mô tả vật lý 142-149 tr.
Tùng thư Hội Ngôn ngữ học Việt Nam.
Tóm tắt Perception is the experience of our senses about the world. It is the experience of a human through the organs of perception that help create the basis for the expression and development of denotations. The role of each of the senses to the cognitive process in each ethnic community is ffferent. This paper focuses food. They express the smells that have positive and negative attributes in cuisines experieenced bay he sense of smell. Thereby, thay paper aims to learn and explore the cultural as well as cognitive characteristics and the rich imagination in the life of the Vietnamese people.
Thuật ngữ chủ đề Ngôn ngữ học-Tri giác-Khứu giác-Ẩm thực-TVĐHHN.
Từ khóa tự do Experience.
Từ khóa tự do Senses of smell.
Từ khóa tự do Vietnamese cuisines.
Từ khóa tự do Semantics.
Từ khóa tự do Perception.
Nguồn trích Ngôn ngữ và đời sống- 2015, Số 8-9 (316-317)
000 00000nab a2200000 a 4500
00135504
0022
00445947
005201812201516
008151012s2015 vm| vie
0091 0
022|a08667519
035|a1456418085
039|a20241129093307|bidtocn|c20181220151619|dhuongnt|y20151012153501|zhaont
0410 |avie
044|avm
1000 |aNguyễn, Thị Thùy.
2420 |aSemantics contents of perception words and phrases in Vietnamese cuisines from the cognitive linguistic perspective.|yeng
24510|aTìm hiểu ngữ nghĩa của nhóm từ tri giác bằng khứu giác thuộc phạm trù ẩm thực trong tiếng Việt từ góc độ ngôn ngữ học tri nhận /|cNguyễn Thị Thùy.
260|c2015
300|a142-149 tr.
3620 |aVol.8-9 (May. 2015)
4900 |aHội Ngôn ngữ học Việt Nam.
520|aPerception is the experience of our senses about the world. It is the experience of a human through the organs of perception that help create the basis for the expression and development of denotations. The role of each of the senses to the cognitive process in each ethnic community is ffferent. This paper focuses food. They express the smells that have positive and negative attributes in cuisines experieenced bay he sense of smell. Thereby, thay paper aims to learn and explore the cultural as well as cognitive characteristics and the rich imagination in the life of the Vietnamese people.
65017|aNgôn ngữ học|xTri giác|xKhứu giác|xẨm thực|2TVĐHHN.
6530 |aExperience.
6530 |aSenses of smell.
6530 |aVietnamese cuisines.
6530 |aSemantics.
6530 |aPerception.
773|tNgôn ngữ và đời sống|g2015, Số 8-9 (316-317)
890|a0|b0|c0|d0
Không tìm thấy biểu ghi nào